menu
icon

Dien uw aanvraag in

Laat de professionals uit Súdwest Fryslân weten wat uw wensen zijn

icon

Wacht een aantal minuten

Onze professionals worden op de hoogte gesteld en doen een voorstel

icon

Vergelijk!

Vergelijk de aanbiedingen en kies die wat het beste bij u past

mediators Súdwest Fryslân

Een kundige Mediator uit Súdwest Fryslân helpt u graag verder.

Mediators Súdwest Fryslân: de werkwijze

U schakelt een mediator in wanneer een gesprek nog steeds mogelijk is. Voordat dingen escaleren en er een rechter aan te pas moet komen. Overigens is het zo dat bij een uitspraak van een rechter er altijd één van de partijen in een conflictsituatie de zaak verliest, de oorzaak van het conflict zal dus niet opgelost zijn. Met mediation kunt u in de toekomst nog samen door een deur. Mediation is vandaar een win-win.

In een sessie met een mediator zal deze zich beperken tot vragen stellen en het gesprek leiden, en nooit advies geven. Uiteraard zorgt de mediator er wel voor dat er informatie wordt gegeven die in een specifiek conflict nodig is. De goede wil van beide partijen die bij dit conflict betrokken is dus nodig om tot een goede oplossing te komen. Van beide partijen wordt verwacht dat zij naar elkaar zullen luisteren en begrip hebben voor elkaars situatie.

Tijdens het eerste gesprek zal de mediator uitleggen hoe het proces in zijn werk gaat en er wordt een mediationovereenkomst ondertekend. In de overeenkomst staan dingen zoals het waarborgen van de vertrouwelijkheid van de sessies en dat alle sessies op vrijwillige basis gebeuren.

Zijn de partijen op het punt aangekomen dat alle dieperliggende conflicten boven tafel zijn en voor alle partijen goed zijn besproken, dan kan het onderhandelingsgesprek plaatsvinden. In de afrondende fase kunnen de partijen dan tot een definitieve oplossing komen, waarna deze oplossing wordt vastgelegd in de vaststellingsovereenkomst. Zo ontstaan er geen misverstanden over wat er is besproken.

Een mediator uit Súdwest Fryslân kan bijvoorbeeld worden ingeschakeld bij:

  • geschillen in de relationele sfeer
  • conflicten tussen buren
  • conflicten tussen werkgevers en werknemers
  • geschillen tussen afnemer en leverancier
  • andere geschillen die in de zakelijke sfeer vallen
  • conflicten met overheidsinstanties
601
Klanten geholpen met mediators vergelijken
4.499
Totaal gerealiseerde professionele connecties
€ 112,-
Gemiddelde besparing p.p. door te vergelijken
Súdwest Fryslân

Heeft u een zakelijke mediator uit Súdwest Fryslân nodig?

Een ondernemer loopt altijd het risico op juridische geschillen. U kunt misschien niet meer door één deur met een businesspartner? U heeft een geschil met een leverancier of een klant, of er is een conflict op de werkvloer ontstaan, waarbij u een probleem met een personeelslid heeft.

De stap naar de rechtbank is natuurlijk snel gezet, maar hoe zeker bent u dat dat de juiste stap is? Een stap naar de rechter zal vaak dan ook betekenen dat uw relatie met die klant definitief verloren is. Vooral als dit een goede klant is die u eigenlijk niet wilt missen, dan is de gang naar de rechtbank misschien toch een iets te grote stap. En hoe hoog het conflict met uw werknemer ook is opgelopen, een medewerker kan het u nog flink lastig maken.

Alhoewel het misschien niet altijd zo lijkt, zijn er voor vrijwel alle conflictsituaties wel oplossingen te verzinnen. Het probleem is vaak dat het conflict te hoog is opgelopen en beide partijen te eigenwijs zijn om nog enige toegeving te doen. Een oplossing in een conflictsituatie is wenselijk, maar de stap naar de rechtbank vindt u een te grote stap? Denk dan eens aan de inzet van een mediator.

Bent u verwikkeld in een juridisch conflict, en ziet u de gang naar de rechter als een te grote stap? Dan kunt u een mediator inschakelen. Bent u werkzaam in Súdwest Fryslân of in buurt daarvan, dan bent u hier aan het juiste adres. Op het moment dat u uw gegevens hier invult ontvangt u gauw prijsopgaven binnen van verschillende mediators in Súdwest Fryslân.

mac
mac
img

Ik ben Luite Wansink, regiomanager in Súdwest Fryslân. Ik sta persoonlijk garant voor een succesvolle connectie tussen u en een mediator uit Súdwest Fryslân.

Zoekt u professionele bemiddelaars in Súdwest Fryslân?

Met mediation hoeft u niet naar de rechter te stappen. Misschien wint u uw zaak wel voor de rechter als u gelijk heeft, maar ga er wel vanuit dat in geval van een rechtszaak beide partijen het slachtoffer zijn. Immers, de relatie tussen de beide partijen is definitief stukgelopen en moeizaam te herstellen. De gevolgen kunnen dan enorm zijn. Uw goede naam als ondernemer kan dan in een negatief daglicht komen te staan, en op commercieel gebied kunt u ook behoorlijke averij oplopen.

De verliezende partij dient bij een gerechtelijke uitspraak ook nog eens alle proceskosten te betalen, dat is dus eigenlijk dubbel verliezen. De kosten van een mediator uit Súdwest Fryslân worden altijd betaald door allebei partijen. Het is dus belangrijk dat beide partijen er het beste van maken. Als de betrokken partijen tot een werkende oplossing komen, is dat voornamelijk te danken aan hun goede wil en omdat de mediator als onafhankelijk partij bij de gesprekken aanwezig was.

Met mediation bestaat er altijd de kans om tot een goede oplossing in welk conflict dan ook te komen. Bent u op zoek naar een mediator in Súdwest Fryslân? Zorg ervoor dat uw conflict spoedig tot het verleden behoort en laat diverse professionele mediators uit Súdwest Fryslân verschillende prijsopgaven naar u toezenden.

Snel vrijblijvende offertes aanvragen

Recensies

Dit is wat tevreden Mediator matches over Professionals Súdwest Fryslân te zeggen hebben!

img

Evert-Jan Blooten

Ik had een offerte aangevraagd voor een Mediator en die werd snel geleverd. Ik had ook het gevoel dat er echt naar mijn behoeften gekeken werd. Thanks Professionals Súdwest Fryslân, ik kan er weer tegenaan!

img

Marlijn Rootgers

Ik was mijn vorige Mediator zo zat dat ik de keuze heb gemaakt om Professionals Súdwest Fryslân in te schakelen. Nou, dat kan ik iedereen aanbevelen, het uitzoek proces was soepel en ik ben zeer tevreden over mijn nieuwe samenwerking.

Professionals uit andere branches in Súdwest Fryslân

Let's Talk

Bij Professionals Súdwest Fryslân staan we altijd voor u klaar. Vul het formuliertje in of neem contact op, dan helpen wij u zo goed mogelijk verder.

Naar het contactformulier